پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

در اولین روزهای کاری مجلس یازدهم طرحی با امضای صد نفر از نمایندگان اعلام وصول شد که بعدا "جوانی جمعیت و حمایت از خانواده" نام گرفت.


در اولین روزهای کاری مجلس یازدهم طرحی با امضای صد نفر از نمایندگان اعلام وصول شد که بعدا "جوانی جمعیت و حمایت از خانواده" نام گرفت.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ رویکرد این طرح، مانع زدایی و حمایت از خانواده هاست. حمایت از مادران باردار و بخصوص مادران دارای چند قلو از اهداف مهم این طرح است.


 پوشش بیمه ای آزمایش های مادر و جنین، تحت پوشش قرارگرفتن مادران باردار تا تا پایان ۵ سالگی کود‌ک براساس آزمون وسع و ارائه رایگان سبد تغذیه و بسته بهداشتی به آنها  ،مرخصی زایمان دوازده ماهه و اعطای تسهیلات متنوع قرض الحسنه و افزایش محدود سنی در استخدام به ازای تاهل هر فرزند از یک تا پنج سال، از جمله این حمایت هاست.


در ادامه در خصوص مزایا و معایب چند فرزندی گفت‌وگوی کوتاهی با دکتر محمد علی جاوید، روانشناس شاغل در دانشگاه علوم پزشکی استان انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.


اما‌چند فرزندی چه مزایا و معایبی دارد؟


مزایای چند فرزندی


به گفته دکتر جاوید درخانواده هایی که چند فرزند دارند،  فرزندان چگونگی  همکاری با هم و حل مشکلات را بهتر یاد می گیرند و  احساس تنهایی کمتری دارند. در این خانواده ها، فرزندان بهتر یاد می گیرند که چگونه منابع و  داشته‌های خود را با هم تقسیم کرده و دسته جمعی از آن استفاده کنند.


این مهارت به روابط صمیمی‌تر و نزدیک‌تری منجر خواهد شد و در شکل گیری روابط و عواطف هر فرد تاثیر مثبتی خواهد داشت.این کودکان، راحت‌تر و بهتر  شخصیت ها را می‌شناسند و مفاهیمی چون پشتیبانی، همکاری و رعایت حق و حقوق خود و دیگر افراد خانواده را بهتر و عمیق تر یاد می گیرند و برای ورود به جامعه فرد تواناتری هستند.


معایب چند فرزندی


اما چند فرزندی می تواند آسیب ها و معایبی نیز داشته باشد. اگر حس محبت و توجه والدین به طور یکسان و یک شکل ابراز بین فرزندان ابراز نشود باعث ایجاد یاس، ناامیدی و سرخوردگی در فرزندان شده و حس شدید  رقابت و دشمنی در بین فرزندان را پدید می آورد و ممکن ایجاد کینه های پنهان و آشکار در خانواده می شود. بنابراین والدین باید به خوبی مهارت برخورد عادلانه با همه فرزندان را یاد بگیرند.


همچنین این خانواده ها قبل از تصمیم به داشتن چند فرزند باید از شرایط مالی خود جهت تامین حداقل های لازم برای زندگی فرزندان اطمینان کافی داشته باشند تا دچار مشکلات غیر قابل جبرانی نشوند.


*جمع بندی*


اگر با وجود شرایط سخت اقتصادی توانایی تامین نیازهای چند  فرزند وجود داشته باشد، چند فرزندی گزینه ایده آل فرزند آوریست و  تاثیرات مثبتی  بر روی تعلیم و تربیت و رشد کودک خواهد داشت و آنها را برای ورودی مثمر ثمرتر و  بهتر به جامعه، آماده خواهد کرد.